Renoválásra fel!

A tavaszt már lassan a hátunk mögött is hagytuk és már itt is van a nyár, sőt mire észbe kapunk már annak is a közepén leszünk. Ilyenkor, amikor szép időnk van, hajlamosak vagyunk belefogni nagyobb szabású tervek kivitelezésébe, nem csak abba, hogy strandon süttessük a hasunkat. Például, ha renováláson, ujjíráson gondolkodunk, akkor általában ilyenkor szoktunk abba belefogni.

Oceania egyretegu festek
Természetesen logikus is, hiszen ilyenkor ideális erre az időjárás is. Egy nagyon egyszerű példával élve, esős, illetve téli időszakban nem ajánlatos új tetőt húzni.
Nyilván, sokkal kisebb az esélye az esőnek nyáron, így, valamint még a munka körülmények is elviselhetőbbek. Általában nyáron a festés szokott még úgymond sláger lenni, hiszen erre is ilyenkor a legmegfelelőbb az időjárás.
A szobától kezdve egészen a kapuig vagy különböző vezetékekig nagyjából mindent festeni szoktunk, ha annak már nem tetszik a színe vagy az idő múlásával már nem minőségi rajta a festés.

Maradjunk akkor a festésnél, amelyhez szeretnénk egy-két jó tanácsot is adni. Általában a szobafestés ugye, ami a legfontosabb. Egyre több ember végzi ezt saját magának és mellőzik a festőket.
Nos, a szobafestésnél ügyelni kell arra, hogy a falak legyenek tiszták, illetve, hogy legyen megfelelően lecsiszolva az előző festéstől. Nem kell túlzásba esni, hiszen, akkor könnyedén a vakolat láthatja a kárát, de figyeljünk oda arra, hogy ahol a festés kezd felpattogzani, onnan mindenképpen távolítsuk azt el. Venus belteri festek
Ha ezt nem tesszük, és úgy festünk rá, akkor azon a helyen az új festés is felpattogzik majd. Továbbá mindenképpen szeretnénk megemlíteni a konyhák, fürdőszobák festését is. Ugye, ezekben a terekben általában sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a gőzre, párára, gombásodásra, penészre. Magyarán, sokkal nagyobb környezeti hatásnak van kitéve a festés.
Amennyiben ezeket a helyiségeket szeretnénk kifesteni, akkor javasoljuk, hogy keressünk kifejezetten erre a célra kifejlesztett festéket. Ezek a festékek ugyanis általában még penész gátlóak is.
A festésen kívül még sokszor szoktunk kisebb-nagyobb javításokat is végezni saját kezűleg. Gondolunk itt arra például, ha egy kis területen megsérült a vakolat, vagy akár csak arra, ha szögek helyeit szeretnénk betömni.
Gips glett 0-3mmNos, mi ilyen jellegű munkákra a glettelést javasoljuk leginkább, és azt tanácsoljuk, hogy inkább kerüljük a cementtel való munkálatot.
Véleményünk szerint glettelni eleve sokkal könnyebb, viszont egészen biztosan sokkal praktikusabb, ha ilyen kisebb területek javítását szeretnénk végezni.
Sokkal könnyebb ezt egyenletes, simára dolgozni, mint a cementet és például az olyan kisebb lyukakba is képes betömörülni, mint egy szögnek a helye. Nem mellesleg pedig, miután megszáradt még tovább formázhatjuk, csiszolhatjuk, hogy valóban sima legyen a felület.
Ez után akár rá is mehetünk festéssel. Amennyiben pedig igyekeztünk jobb minőségű glettet vásárolni, akkor a festék is teljes egészében be fogja fogni és nem fog eltérni a színe a fal színétől.