Az akrilátos vakolatról bővebben

Az időjárási viszontagságok mindig is olyan tényezők lesznek, amelyek különösen tudják befolyásolni az embert, akár közvetlenül, de akár közvetetten is. Ha csak arra gondolunk, hogy egy ház megépítésénél is eléggé oda kell figyelnünk a szigetelésre, különben télen rengeteg hideg levegő beáramolhat, valamint nyáron pedig rengeteg meleg.
 díszvakolat
Ugyanakkor nagyon sokan azt gondolják, hogy a vakolat nem egy fontos része a szigetelésnek, pedig ez egyáltalán nem így van. 
Ennek okán pedig természetesen az sem mindegy, hogy milyen vakolatot használunk.
Ebben a cikkben szeretnék bemutatni egy vakolat típust, mégpedig az akrilátos vakolatokat.
Az egyik legnagyobb előnye a többi vakolattípushoz viszonyítva, a hosszú élettartama. 
Lényegében hibátlanul tudnak funkcionálni akár több , mint 40 éven keresztül. Továbbá az sem mellékes jellemzőjük, hogy nagyon jó tapadó képességgel rendelkeznek a különböző ásványis, illetve egyéb felületeken is. 
Divatos, illetve fényálló szerves pigmentekkel is színezhető, kivéve a szervetlen vasoxid pigmenteket nem lehet csak használni erre a célra.
Alacsony a vízfelvételük, ezért tudnak ennyire tartósak lenni, viszont a piszkolódási hajlamuk is meglehetősen alacsony. 
Érdemes tehát számolni ezzel a vakolat típussal, hiszen hosszú éveken keresztül nem kell majd aggódnunk, hogy korrigálásra lenne szükség. Továbbá, amint már fentebb említettem színezhetőségi szempontból sem kell visszafognunk a fantáziánkat.