Mire jó a tapadóhíd?

X-KONTAKT tapadóhíd vizes bázisú diszperziós bevonat

Falakra és aljzatokra ajánljuk, lehetővé teszi a bontás nélküli újraburkolást csempét a csempére módszer. Szinte minden felület előkészítésre, tapadás fokozására, valamint az egyenletes nedvszívóképesség beállítására használható. [ Szinte minden felület előkészítésre, tapadás fokozására, valamint az egyenletes nedvszívóképesség beállítására használható.] A tapadóhíddal kezelt felületre az új burkolat a szokásos ragasztókkal könnyen felvihető, tehát nem szükséges a régi burkolatot elbontani. Érdemes flexibilis ragasztót alkalmazni a még tartósabb felület eléréséhez. Felhasználható kül- és beltérben aljazat kiegyenlítés előtti, vakolási, alapozási és hideg burkolási munkálatok előtt, vagy OSB lemezre, öntött betonra, estrichre felhordva is alkalmazható. Minden olyan alapfelületnél, amelynél szükséges az erősen tapadó érdesség, nedvszívó és nem nedvszívó felületekre egyaránt.
Fémre, fára és műanyagra ne használja!!!
Alapfelület jellemzői: Az alapfelület szilárd, sérülés-, por-, sókivirágzás-, és szennyeződésmentes, fagyott részektől és olajos szenynyeződéstől mentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket el kell távolítani! A felület legyen sík, homogén.
Alapozás:  A tapadóhíd felhordása előtt a nagy nedvszívású felületekre ajánlott 1 réteg GROUND FIX univerzális mélyalapozó felhordása a megfelelő tapadás elősegítésére. Ebben az esetben a termék felhordásával várjuk meg az alapozó teljes száradását. A GROUND FIX – UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ-ról részletes információt talál a termék adatlapján
Feldolgozás módja:  Az X-KONTAKT tapadóhidat fúrógépbe fogott keverőszárral lassú fordulaton jól fel kell keverni. A felhordást végezhetjük hengerrel, ecsettel, illetve kefével, alkalmas gépi felhordásra is. Ügyeljünk a tapadóhíd egyenletes felhordására!
Fontos tudnivalók:  Az X-KONTAKT tapadóhíd párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Az tapadóhíd felhordásához +5°C – +25 °C közötti hőmérséklet az ideális. Felhordása és kötési ideje alatt csapadék nem érheti.
Termékeinkhez más anyagot házilag hozzá adni nem szabad! A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a kötési időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Figyelem! Ne kezdje meg a tapadóhíd felhordását olyan betonfelületen, melyen látható pára, nevesség vagy kondenzvíz lecsapódás van. Továbbá minimum 24 óra száradási időt kell biztosítani, ha a tapadóhidat olyan betonfelületre visszük fel, amelynek tisztítását magasnyomású tisztítóberendezéssel végezték.