Milyen színű legyen a lakásunk?

Egy otthon, lakásnak a belső elrendezése, illetve kivitelezése arról is kell, szóljon, hogy annak milyen a stílusa, illetve, milyen a hangulata.

Nagyon sokan erre csak legyinteni szoktak és lényegében olyan színre festik például a nappalit, ami éppen az eszükbe jut, vagy amilyen a szomszédé.
Különösen régebben volt ez a makacs felfogás, aztán persze az idő haladtával lassan rájöttünk, hogy például a falnak a színe is befolyásolhatja a hangulatot.

Először is nem mindegy, hogy milyen helyiséget szeretnénk kifesteni. Miért?
Egy gyerekszobába más színekre lesz szükségünk, mint egy nappaliba mondjuk. Ugyanakkor meg kell jegyeznünk, hogy lényegében bármilyen helyiséget is festünk ki érdemesebb a világosabb árnyalatokat használni.
Nagyon fontos a pszichológiai szerepe, hiszen a sötétebb színektől az embernek nyomott, rossz hangulata lesz.
Ezért ezt sehova sem ajánljuk. Például már egyre több helyen találkoztunk a fehér, illetve a vajszínnek különböző árnyalatával. Nem véletlen, hiszen gyakorlatilag ahhoz szinte minden berendezés passzolni fog és világos lesz a lakásban. Gyakori továbbá a barnának is egy élénkebb változata, hiszen például az általában a barna színű bútorokhoz remekül passzol és nem annyira kényes a szennyeződésekre, mint például a fehér.
Konyhába javasolt a természet, illetve valamilyen zöldség vagy gyümölcs színének a választása.
Például narancssárga, zöld, de persze ezekből is inkább a halvány, világosabbat.