Fontos a szellőztetés

Korunkra jellemző, hogy a rohamosan fejlődő technológiának köszönhetően olyan szigeteléssel látják el a házakat, épületeket, amelyeken tényleg nem  megy levegő keresztül.
Ez egy részről jó, hiszen gyakorlatilag az a szigetelésnek a lényege, hogy főleg hideg időkben ne áramoljon be a kinti levegő, ezzel is védve a belső teret, illetve annak fűtöttségi szintjét.
Azonban a hátránya, hogy ha túlszigetelt, akkor könnyen penészedés lehet a vége.
 szelloztetes
Ezért meglehetősen fontos a szellőztetés, főleg a nem rég épített, úgymond modern házakban. Egyrészről egészséges is szellőztetni, hiszen az agyunknak friss levegőre van szüksége, ezért javasoljuk, hogy naponta legalább egyszer, de akár háromszor is szellőztessen.
A konyha, illetve fürdőszoba esetén pedig azt javasoljuk, hogy naponta több mint egyszer szellőztessen, hiszen itt párás beltéri levegő alakulhat ki, a főzés, mosás, teregetés, fürdés miatt.
Most már csak azt kell tisztáznunk, hogy hogyan is szellőztessünk.
Inkább folyamatosan legyen résnyire nyitva az ablak vagy egy pár perces kereszthuzattal tudjuk le gyorsan az egészet?
Hát, mi egyiket sem javasoljuk, ugyanis a meleget mindkettő módszer valósággal kirángatja a házunkból.
Lehet energiatakarékosan szellőztetni? Igen!
A megoldás a hőcserélős lakásszellőztető rendszer. Ennek a lényege, hogy ez által nem csak időnként tudunk friss levegőhöz jutni, hanem folyamatosan jut be a házba.
Ennek következtében az egészség szempontjából is jobb, ha folyamatosan tudunk friss oxigénhez jutni, de a pénztárcánkat is kímélhetjük.